Često postavljana pitanja

Koliko dugo inhalacija treba da traje da bi lečenje bilo najunčikovitije?

Trajanje inhalacione terapije, kao i lek koji se koristi za inhalaciju će biti propisani od strane vašeg lekara. Molimo Vas da izbegavate samolečenje. Opšte prihvaćeno trajanje procesa inhalacije je 1-3 minute za decu, i oko 5 minuta za odrasle, i ponavlja se 1-2 ili 2-3 puta na dan.

Da li je inhalacija dozvoljena ako je temperatura deteta 38°C?

Ne, nije dozvoljena. Ako je temperatura veća od 37.5°C, ne biste trebali da nanosite masti, terapiju čašama, nanosite boce sa vrućom vodom ili senf gips, vršite inhalaciju, pošto sve ove metode u kombinaciji sa visokom temperaturom će doprineti širenju infekcije u teru kao posledicu proširenja krvnih sudova i povećane vaskularne propustljivosti. Trebate prvo da smanjite temperaturu pre inhalacija i pratite terapiju prema uputstvima vašeg lekara.

Šta je inhalator?

Inhalator je medicinski uređaj koji pretvara tečni lek u isparenje superfinih čestica i dostavlja ih direktno na disajne puteve gde se nalazi mesto oboljenja.

Koje vrste bolesti zahtevaju terapiju inhalacijom?

Inhalaciona terapija je u širokoj upotrebi u modernoj medicini za lečenje respiratornih bolesti, kao što su SARS, rinitis, sinusitis, faringiti, laringitis, traheitis i bronhitis kao i kod astme i upale pluće. Terapija inhalacijom ima veliku prednost: isparenje čestica leka je potrebne veličina da deluje učinkovito i direktno na disajne puteve gde je mesto oboljenja.Ovo direktno dostavljanje leka ubrzava lečenje i oporavak, dosvoljavajući upotrebu manje doze leka u poređenju sa konvencionalnim metodama, i što je najvažnije, ne dopušta da lek se apsorbuje u krv i prouzrokuje nuspojave na drugim organima i sistemima, kao što je slučaj sa tabletama i injekcijama.

Koje vrste bolesti mogu da se leče Mesh inhalatorom Minimill

Mesh inhalator AGU Minimill je savršen izbor za lečenje kataralnih bolesti gornjeg i donjeg respiratornog trakta.

Koja je veličina čestica leka koja se raspršuje Mesh inhalatorom AGU - Minimill

Prosečna veličina čestica (MMAD 4.6) je 4-5 μm što je savršeno u slučaju da lečite kataralnu bolest gornjeg i donjeg respiratornog trakta.

Koje prednosti Mesh inhalator AGU Minimill ima u poređenju sa kompresorskim i ultrazvučnim analozima.

Tehnologija kompresor inhalatora dozvoljava korišćenje skoro svih tipova inhalacijskih lekova, ali ovi inhalatori su poprilično bučni i nezgrapni. Ultrazvučni inhalatori su kompaktni i tihi, ali njihova upotreba uveliko sužava dijapazon lekova koji se koriste za lečenje, jer tehnologija ultrazvučnog raspršivanja može da uništi strukturu lekova kao što su antibiotici i hormoni. Mesh inhalator AGU Minimill tehnologija kombinuje snage kompresorskog i ultrazvučnog inhalatora kao što su tihi rad, kompaktna veličina i sposobnost korišćenja skoro svih vrsta lekova. Sve ovo čini uređaj nezamenjivim kada se leče deca ili kada se vrši inhalacija na putu.

Da li postoje nekakva ograničenja na upotrebu rastvora kada se vrši inhalacija Mesh inhalatorom AGU - Minimill?

Inhalacijska terapija se primenjuje u slučajevima samo gde se koriste specijalno napravljeni rastvori za inhalaciju. Strogo je zabranjena upotreba samo usitnjenih tableta ili lekovitih sirupa koji nisu namenjeni za inhalacionu terapiju. Takvi lekovi mogu da izazovu kvar uređaja i da nemaju terapeutski efekat, jer su napravljeni za drugu vrstu terapije.

Za decu kog doba je Mesh Nebulizer AGU Minimill pogodan?

Mesh Nebulizer AGU Minimill nema starosne granice; idealan je i za malu decu i decu školskog uzrasta. Uređaj je kompaktan i praktično nečujan, tako da neće uplašiti dete. Ako je potrebno, inhalaciju možete vršiti i dok beba spava, pošto Mesh inhalator AGU Minimill se napaja na baterije, a komora za lek je hermetički zatvorena, što dozvoljava rad i pod bilo kojim uglom nagiba.

Da li postoje vrste rastvora koje su zabranjene za korišćenje sa Mesh inhalatorom AGU - Minimill

Svi rastvori koji su zabranjeni su oni koji su inače zabranjeni za ovu vrstu terapije. Nemojte koristiti rastvore koji sadrže esencijalna ulja. Kako čestice pri raspršivanju dospevaju do nižeg respiratornog trakta (a ne samo do nosne sluznice), mogu da dovedu do začepljenja bronhija, i posledično, do upale pluća (lipoidna pneumonija). Štaviše, korišćenje esencijalnih ulja može da dovede do kvara uređaja. Nemojte koristiti tinkture, infuzije ili dekocije bilja. Koncentracija aktivnih supstanci u ovim rastvorima može mnogo da variria, tako da je nemoguće izračunati dozu leka koja mora biti dostavljna na mesto upale. Takve inhalacije u najboljem slučaju neće imati terapeutskog efekta, a u najgorem slučaju mogu da izazovu ozbiljne alergijske reakcije. Upotreba ovih rastvora može da da dovede do kvara uređaja. Nemojte koristi lekove kao što su difehidramin, papverin, platifilin, aminofilin, sitemske glukosteroide i druge lekove koji ne mogu da utiču na sluznice i nemaju primenu u plućima.

Kako da vršim inhalaciju Mesh inhalatorom AGU - Minimill?

Redosled postupaka zavisi od toga kakvu vrstu napajanja koristite. Baterije - ubacite baterije sa pravilnim polaritetom. Potom instalirajte komoru za lek u glavnu jedinicu poravnjavanjem spojnica komore za lek sa glavnom jedinicom dok ne klikne. Uverite se da indikator ne svetli i onda napunite komoru za lek sa rastvorom leka (ne više od 6 ml). Zatvorite čvrsto poklopac komore za lek. Pritisnite ON/OFF dugme da biste uključili uređaj (indikator treba da zasvetli zeleno). Postavite usnik između vaših zuba sa vašim usnama čvrsto zatvorenim oko usnika. Ako koristite masku, stavite masku preko vaših usta i nosa. Udišite i izdišite polako kroz vaša usta dok se rastvor leka ne potroši. Kada je rastvor pri kraju, postarajte se da je u kontaktu sa membranom da bi bio raspršen u potpunosti. Čim je procedura gotova, pritisnite ON/OFF dugme da biste isključili uređaj, potom uklonite baterije, ako ne planirate da ga koristite duže vreme. AC adapter - Instalirajte komoru za lek u glavnu jedinicu poravnjavanjem spojnica komore za lek sa glavnom jedinicom dok ne klikne. Uverite se da indikator ne svetli i onda napunite komoru za lek sa rastvorom leka (ne više od 6 ml). Zatvorite čvrsto poklopac komore za lek. Pritisnite ON/OFF dugme da biste uključili uređaj (indikator treba da zasvetli zeleno). Postavite usnik između vaših zuba sa vašim usnama čvrsto zatvorenim oko usnika. Ako koristite masku, stavite masku preko vaših usta i nosa. Udišite i izdišite polako kroz vaša usta dok se rastvor leka ne potroši. Kada je rastvor pri kraju, postarajte se da je u kontaktu sa membranom da bi bio raspršen u potpunosti. Čim je procedura gotova, pritisnite ON/OFF dugme da biste isključili uređaj, i iskopčate AC adapter od glavne jedinice i utilčnice.

Zašto se uređaj isključio za vreme rada?

Mesh inhalator AGU Minimill se može isključiti za vreme rada ako velika količina rastvora se akumulira na membranu. U tom slučaju isključite uređaj sa napajanja i namočite rastvor sa gazom ili peškirom bez vlakana.

Šta ako malo tečnosti preostane u komori za lek posle inhalacije? Šta je: rastvor leka ili kondenz?

Pošto se inhalacija vrši hladnim raspršivanjem, ostaci u komori za lek su ništa drugo osim ostataka rastvora za lek. Kada je procedura pri kraju, postarajte da je rastvor u kontaktu sa membranom da bi bio raspršen.

Šta uraditi ako se smanjio intenzitet raspršivanja?

Navedeni su mogući razlozi za smanjen intenzitet raspršivanja kod Mesh inhalatora AGU - Minimill: Prazna baterija - Zamenite baterije ili koristite addapter(nije uključen) Rupe na membrani su zapušene. - Operite komoru za lek. Elektrode su zaprljane. - Očistite elektrode sa medicinskim alkoholom Membrana se polomila. - Zamenite komoru za lek. Zašto trajanje inhalacije varira sa istom količinom rastvora leka? Inhalacioni proces može da traje duže ako je rastvor visoko viskozan.

Kako očistiti membranu a da se ne ošteti?

Da ne biste oštetili membranu, pratite pažljivo uputstva za održavanje komore za lek. Isperite komoru za lek sa destilovanom vodom posle svake inhalacije na sledeći način: Izlijte preostali rastvor leka iz komore za lek. Ulijte malo destilovane vode u komoru za lek. Uključite uređaj da vrši inhalaciju destilovanom vodom na 1 do 2 minute da biste detaljno očistile membranu. Uklonite baterije ili iskopčajte AC adapter od glavne jedinice. Uklonite komoru za lek od glavne jedinice. Operite i isperite komoru za lek sa destilovanom vodom. Otresite ostatke vode i ostavite delove da se suše na vazduhu na čistom suvom peškiru. Koristite gazu ili čist peškir da biste uklonirli kapi vode sa glavne jedinice ako je potrebno. Uverite se da su svi očišćeni delovi potpuno suvi pre nego što ih odložite ili ponovo upotrebite.

Zašto indikator svetli zeleno ali para ne izlazi?

Mogući razlozi za nepravilan rad čak i kada je uređaj uključen mogu biti sledeći: Komora za lek nije instalirana pravilno - Ponovo instalirajte komoru za lek u skladu sa instrukcijama. Rupe na membrani su zapušene. - Operite komoru za lek. Membrana se polomila. - Zamenite komoru za lek.

Šta uraditi ako Mesh inhalator AGU Minimill ne radi kada pritisnete dugme za uključivanje (svetlosni indikator se ne uključuje)?

Proverite sledeće razloge koji mogu da prouzrukuju kvar uređaja: Pogrešno instalirane baterije. - Umetninte baterije sa ispravnim polaritetom (+) i (-). Prazne baterije. - Zamenite baterije ili koristite AC adapter (nije uključen). Nepravilno povezivanje AC adaptera (nije uključen) sa glavnom jedinicom. - Proverite i ponovo povežite AC adapter sa glavnom jedinicom.

Zašto indikator Mesh inhalatora AGU Minimill svetli narandžasto?

Baterije uređaja su pri kraju i trebaju biti zamenjene.

Zašto indikator Mesh inhalatora AGU Minimill svetluca narandžasto?

Indikator može da svetluca narandžasto ako elektrode su nepravilno povezane sa glavnom jedinicom. Očistite elektrode sa medicinskim alkoholom i ponovo instalirajte komoru za lek. Ako i dalje ne radi, zamenite komoru za lek, jer je moguće da je membrana oštećena.

Kako se pravilno čisti uređaj?

Mesh inhalator AGU Minimill trebalo bi čistiti posle svake upotrebe. Da biste očistili uređaj, izlijte preostali rastvor leka iz komore za lek i sipajte malo destilovane vode u nju. Uključite uređaj i pustite da uređaj radi sa destilovanom vodom od 1 do 2 minute da biste dobro očistili membranu. Onda uklonite baterije ili iskopčajte AC adapter od glavne jedinice. Odvojite komoru za lek od glavne jedinice, operite i isperite je sa destilovanom vodom. Otresite ostatke vode i ostavite delove da se suše na vazduhu na čistom suvom peškiru. Postarajte se da svi očišćeni delovi su potpuno suvi pre nego što ih odložite ili upotrebite opet. Tokom procedure, strogo je zabranjeno da perete ili potapate glavnu jedinicu u bilo kakvu tečnost, kao i da dirate membranu sa prstima, pamučnim štapićima ili drugim objektima. Takođe je zabranjeno da prete delove uređaja u mašini za sudove ili sušite ih u mikrotalasnoj.

Kako se treba vršiti procedura dezinfekcije?

Dezinfekcija se vrši samo na komori za lek. Preporučuje se da se komora za lek dezinfikuje posle svake upotrebe (u slučaju da uređaj se koristi redovno) na jedan od sledećih načina: Dezinfekcija ključajućom vodom.Isperite komoru za lek sa destilovanom vodom i pažljivo je potopite u posudu za ključajućom destilovanom vodom najduže na pet (5) minuta. Pažljivo izvadite komoru za lek, otresite preostalu vodu i pustite da se osuši na vazduhu postavljanjem na čist i suv peškir. Pobrinite se da su svi očišćeni delovi uređaja potpuno suvi pre nego što je odložite ili upotrebite. Dezinfekcija sa dezinfektantima. Isperite komoru za lek sa destilovanom vodom i očistite je sa rastvorom za dezinfekciju prateći uputstva na rastvoru. Isperite komoru za lek sa destilovanom vodom i ostavite da se suši na vazduhu na čistom i suvom peškiru. Pobrinite se da su svi očišćeni delovi uređaja potpuno suvi pre nego što je odložite ili upotrebite.

Mogu li da prosledim Mesh inhalator AGU Minimill drugim ljudima?

Savetuje se da ne prosleđujete inhalator drugima jer je uređaj za individualnu upotrebu. Deljenje dovodi do rizika od širenja zaraznih bolesti.

Sa čime može da se poredi nivo buke inhalatora?

Nivo buke za vreme rada Mesh inhalatora AGU Minimill je manji od 23 dB na udaljenju od jednog metra od uređaja što odgovara ljudskom šapatu sa jednog metra udaljenosti.

Koja je veličina i težina inhalatora?

Mesh inhalator AGU Minimill teži 74 g bez baterija, i njegove dimenzije (dužina x širina x visina) su 76.5 mm x 41 mm x 73 mm

Koliki je radni vek Mesh inhalatora AGU - Minimill?

AGU proizvodi su napravljeni za dug radni vek. Samo visokokvalitetne komponente se koriste u proizvodnji; glavne jedinice su dobro zaštićenje. Kada razvijamo novi proizvod testeramo opterećenje na ključnim komponentama da bi smo obezbedili dug radni vek našim uređajima. Glavni deo uređaja je napravljen da radi barem 5 godina pod normalnim kućnim uslovima; komora za lek, maske i usnik - ne manje od 6 meseci sa normalnom upotrebom. Uprkos pažljivom razvoju i robustnoj konstrukciji, nepravilno rukovanje Mesh inhalatorom AGU Minimill može da dovede do kvara. Pravilna nega i rad sa uređajem će obezbediti da inhalator služi mnogo godina pružajući detetu komforne inhalacije.

Koliki je radni bek baterija u Mesh inhalatoru AGU - Minimill?

Radni vek baterija zavisi od njihovog kapaciteta i stanja. Obično, uređaj može da radi oko 4 dana na dve nove alkalne baterije tipa AA kada se koriste 20 minuta dnevno. Čim svetlo indikatora zavetli narandžasto (baterije se prazne), zamenite obe baterije sa novima.

Koji tip baterija je potreban?

Mesh inhalator AGU Minimill radi na dve alkalne baterije tipa AA. Zabranjena je upotreba starih i novih baterija zajedno ili mešanje tipova baterija. Da biste smanjili rizik od zagađenja okoline, preporučujemo korišćenje punjivih nikl-metalnih NiMH baterija tipa AA (nisu uključene) umesto običnih baterija.

Mogu li da koristim Mesh inhalator AGU Minimill za inhalaciju putem nosa?

Da, možete. Za inhalaciju putem nosa imate posebnu masku koja je uključena.

Kako mogu da izaberem AC adapter za Mesh inhalator AGU - Minimill?

Koristite samo spoljnje AC adaptere koji zadovoljavaju uslove IEC 60601-1:2005. Izaberite adapter DC 5 V / 1A. Priključak za povezivanje mora da pristaje priključku spoljašnjeg prečnika 3.5 mm, i unutrašnjeg prečnika 1.35 mm, 9.5 mm u dužini, sa pozitivnim polaritetom.

Šta uključuje set?

Mesh inhalator AGU Minimill set uključuje sledeće elemente: Glavnu jedinicu Komoru za lek / usnik Masku za decu AA baterije 1.5 V (2 kom) Prikladnu putnu torbicu Uputstvo sa garancijom

Koje je prosečno trajanje procesa inhalacije?

Trajanje inhalacije zavisi od količine leka prepisanog od strane doktora. Mesh inhalator AGU Minimill je najbrži među sličnim uređajima trenutno. Stopa raspršivanja leka Mesh inhalatora AGU Minimill je oko 0.35 ml/min, što je skoro 2 puta brže nego stopa raspršivanja u kompresorskim inhalatorima, ako su ostali faktori isti.

Da li je Mesh inhalator AGU Minimill pogodan za svakodnevnu upotrebu?

Da, jeste. Uređaj je pogodan za svakodnevnu upotrebu sa redovnim čišćenjem i dezinfekcijom.

Koje temperature je isparenje koje proizvodi ovaj uređaj?

Mesh Inhalator AGU Minimill vrši inhalaciju putem hladnog raspršivanja.

Koliko je prenosiv ovaj uređaj? Da li može da radi na baterije ili na priključak za upaljač za cigarete u kolima?

Mesh inhalator AGU Minimill može da radi i na običnim i punjivim baterijama, tako da je potpuno prenosiv i možete ga korisititi čak i kada putujete. Inhalator će raditi uz pomoć priključka za upaljač za cigarete u kolima ako imate pravilan AC adapter. Koristite samo spoljnje adaptere koji zadovoljavaju uslov IEC 60601-1:2005. Birajte adaptere DC 5 V / 1A.. Priključak za povezivanje mora da pristaje priključku spoljašnjeg prečnika 3.5 mm, i unutrašnjeg prečnika 1.35 mm, 9.5 mm u dužini, sa pozitivnim polaritetom.

Gde mogu da kupim zamenske delove za Mesh inhalator AGU - Minimill?

Komora za lek može se kupiti u apotekama kao i u zvaničnoj online prodavnici. Ako imate poteškoća pri pronalaženju delova ili dodataka, molimo Vas da kontaktirate naš servisni centar.

Da li mogu da koristim inhalator u različitim pozama? Na primer, ako beba leži u kolevci?

Da, možete. Možete koristiti Mesh inhalator AGU Minimill u različitim pozama zahvaljujući zatvorenoj komori za lek (pogledajte sliku); njen praktično nečujan rad će vam dozvoliti da vršite inhalaciju čak i kad beba spava.

Da li se Mesh inhalator AGU Minimill isključuje automatski?

Ne, ne isključuje se automatski. Pritisnite ON/OFF dugme da biste isključili uređaj.
Ova internet stranica koristi kolačiće. Korišćenjem ove stranice, zatvaranjem ovog banera, ili kliktanjem na "Slažem se" vi pristajete na korišćenje kolačića. Pročitajte našu politiku o kolačićima i izjavu o privatnosti.
Slažem se