Često postavljana pitanja

Uređaj ne radi kako treba: normalni potisni pritisak se stvara bez posude za sakupljanje, dok sa posudom nema normalnog potisnog pritiska. Šta bi mogao biti problem?

Verovatno vašem aspiratoru nedostaje specijalni O-prsten, koji služi kao veza između posude za sakupljanje i kućišta uređaja. Nedostatak O-prstena rezultuje gubitkom zaptivenosti prouzrokujući nemogućnost stvaranja potrebnog potisnog pritiska. Kontaktirajte najbliži servisni centar radi popravke kvara.

Koliko je efektivan aspirator tokom korišćenja? Da li je dovoljan za potpuno ukljanjanje nosne sluzi?

Aspirator je visoko efektivan za svoju namenjenu svrhu pri pravilnoj upotrebi. Efektivno ukljanja slobodnu sluz bez dodatnih sredstava; pre uklanjanja guste, viskozne sluzi Aqua Maris sprej ili neki slični lekovi za razblaživanje sluzi se trebaju koristiti. Konsultujte lekara za izbor pravog leka.

Silikonski vrh je izgubljen ili se polomio. Da li je moguće čistiti nos deteta/ uklanjati nosnu sluz bez nastavka?

Strogo je zabranjeno čistiti nos deteta/uklanjati nosnu sluz bez nastavka! Povreda celosti nastavka ili nedostatak nastavka je potencijalna pretnja da se ošteti nosna sluznica! Ako imate poteškoća u nalaženju zamenskih delova, molimo Vas da kontaktirate naš servisni centar.

Šta uključuje set uređaja?

Nazalni aspirator AGU - Daisy uključuje sledeće elemente:

 • Nazalni aspirator;
 • AA baterije 1.5 V (2 kom);
 • Uski silikonski nastavak;
 • Veliki silikonski nastavak;
 • Posudu za sakupljanje;
 • Putnu torbicu
 • Uputstvo sa garancijom

Koji tip baterija je potreban?

Nazalni aspirator AGU -Daisy radi uz pomoć dve alkalne baterije tipa AA 1.5 V. Preporučuje se da uzmete stare batereji kao referncu ako kupujete nove. Nove baterije se mogu kupiti u prodavnicama kućnih aparata, hipermarketima, prodavnicama, foto radnjama i benzinskim pumpama.

Koliki je radni vek baterija u Nazalnom aspiratoru AGU - Daisy?

Aspirator radi na jednom kompletu baterija oko 90 minuta zavisno od njihovog kvaliteta.

Koliki je radni vek Nazalnog aspiratora AGU - Daisy?

AGU proizvodi su napravljeni za dug radni vek. Samo visokokvalitetne komponente se koriste u proizvodnji; glavne jedinice su dobro zaštićenje. Kada razvijamo novi proizvod testeramo opterećenje na ključnim komponentama da bi smo obezbedili dug radni vek. Aspirator je napravljen da radi bar od 5 do 10 godina u normalnim uslovima domaćinstva. Uprkos pažljivom razvoju i robusnoj konstrukciji, nepravilno rukovanje Nazalnim Aspiratorom AGU - Daisy može da dovede do kvara. Pravilna nega i rad sa uređajem će obezbediti da aspirator služi mnogo godina pružajući detetu komforno čišćenje nosa.

Koja je veličina i težina aspiratora?

Nazalni aspirator AGU - Daisy teži 146 g bez baterija, i njegove dimenzije (dužina x širina x visina) su 98.5 mm x 45.3 mm x 143 mm.

Sa čime može da se poredi nivo buke aspiratora?

Nivo buke za vreme rada Nazalnog aspiratora AGU - Daisy je manji od 75 dB na 30 cm udaljenosti što odgovara nivou buke razgovora ili smeha.

Mogu li da koristim aspirator za slične procedure u ustima, očima ili ušima?

Nazalni Aspirator AGU - Daisy je namenjen da uklanja sluz samo iz nosne šupljine. Nemojte ga koristiti za druge svrhe.

Kako bi uređaj trebao da se pravilno čisti posle korišćenja?

Pažljivo otkačite glavni modul sa nastavkom od ostatka uređaja, potom uklonite nastavak i odvrnite posudu za sakupljanje okrećući je u smeru kazaljke na satu. Posuda za sakupljanje, glavni modul i nastavak bi trebali da se operu sa blagim sapunom u toploj vodi 3 minute. Posle toga, svaki deo bi trebalo da se opere pod vrućom vodom 3 minute i presute sa ključajućom vodom. Potom osušite sve delove na vazduhu. NEMOJTE koristiti agresivne deterdžente ili abrazivna sredstva za čišćenje.

Preporučuje se da obrište telo uređaja sa čistom, mekanom i suvom tkaninom. NEMOJTE prati telo aspiratora sa vodom ili bilo kojom drugom tečnošću.

Šta da radim u slučaju da je sukcija slaba ili nema sukcije uopšte dok uređaj radi?

Sledeće navedeno su mogući razlozi za neefikasan Nazalni aspirator AGU - Daisy:

 • Nepravilni uslovi za aspiraciju - Dete mora ustati u uspravnom položaju za vreme procedure. Držite aspirator vertikalno držeći vrh uređaja pod uglom od 90° u odnosu na nosnu šupljinu. Umetnite vrh u nozdrvu ali izbegavajte preteran pritisak na nozdrve i nemojte umetati vrh previše duboko u nosnu šupljinu. Nežno stisnite drugu nozdrvu i počnite aspiraciju držeći dugme za uključivanje neko vreme dok se ne stvori vakuum za uklanjanje sluzi. Ako je potrebno da zaustavite sukciju, jednostavno otpustite dugme i uređaj će se isključiti. Obratite pažnju da se sluz ne pojavljuje u posudi za sakupljanje odmah. Preporučuje se da ubrzo posle svakog korišćenja očistite nastavak odvajanjem od aspiratora.
 • Baterije su pri kraju ili nisu instalirane pravilno. - Proverite ili zamenite baterije.
 • Gumeni prsten (ili zaptivač) koji bi trebalo da se nalazi na mestu gde posuda za sakupljanje se ušrafljuje nedostaje. - Postarajte se da se gumeni prsten (zaptivač) nalazi na mestu gde se privrće posuda za sakupljanje.


Zašto muzika ne prestaje kada pritisnem dugme za muziku?

Verovatno niste držali dugme dovoljno dugo. Da biste zaustavili muziku, pritisnite i držite dugme za muziku dok se ne zaustavi.

Zašto muzika ne svira kada pritisnem dugme?

Verovatno su ili baterije pri kaju ili nisu instalirane pravilno. Proverite ili zamenite baterije.

Kako da izaberem prikladan nastavak za Nazalni aspirator AGU - Daisy?

Kada birate jedan od sledećih nastavaka, uzmite u obzir individualne karakteristike nosa, uključujući njegov oblik i veličinu kao i konzistentnost sluzi.

 • uski nastavak je preporučljiv u slučaju da je sluz tečne konzistentnosti;
 • veliki nastavak se preporučuje u slučaju kada sluz ima gustu konzistentnost.

Koje verste melodija aspirator svira? Da li je to muzika ili su pesme?

Nazalni aspirator AGU - Daisy svira 12 dobro poznatih dečijih pesama.

Kako vršiti proceduru čišćenja nosa da se ne beba uplašila?

Nazalni aspirator AGU - Daisy čini proceduru čišćenja nosa komfornijom za bebu. Pokažite aspirator detetu, uključite ga i pustite bebu da se navikne na njegov zvuk. Pritisnite dugme za muziku i recite vašem detetu da aspirator ne samo da čisti nos, nego i pušta melodije. Ovo će odvući detetovu pažnju od procedure i beba će se osetiti komfornije. Da biste izabrali drugu melodiju, ponovo pritisnize dugme za muziku. Držite dugme pritisnutim da biste isključili muziku.

Kada je zabranjeno korišćenje uređaja?

Zabranjeno je korišćenje uređaja u sledećim slučajevima:

 • oštećenjena je celost nosne sluzinice;
 • individualnih strukturalnih karakteristika nosne šupljine;
 • krvarenje iz nosa;
 • otvorene povrede na glave i vrata;
 • problemi sa zgrušavanjem krvi.

U slučaju da korišćenje uređaja dovodi do pogoršanja stanja kod deteta, prestanite sa aspiracijom odmah i konsultujte lekara.

Da li postoje bolesti koje uzrokuju začepljenje nosa, u kom upotreba Nazalnog aspiratora AGU - Daisy može biti ograničena?

Da, postoje. Pre upotrebe uređaja, konsultujte lekara.

Za decu kog doba je Nazalni aspirator AGU - Daisy prikladan?

Nazalni aspirator AGU - Daisy je specijalno napravljen da čisti nos beba od prvih dana života.
Ova internet stranica koristi kolačiće. Korišćenjem ove stranice, zatvaranjem ovog banera, ili kliktanjem na "Slažem se" vi pristajete na korišćenje kolačića. Pročitajte našu politiku o kolačićima i izjavu o privatnosti.
Slažem se